Trudi van Bentum

TvB

Na mijn Gymnasium opleiding ben ik gaan werken in het bedrijfsleven waar ik diverse korte opleidingen heb gevolgd. Ook ben ik werkzaam(geweest) als leidinggevende. In deze periode heb ik veel geleerd over gedrag van mensen in organisaties waardoor mijn interesse ontstond om, alsnog, een universitaire opleiding te volgen. Ik ben psychologie gaan studeren, aanvankelijk met de voorkeur voor Organisatiepsychologie maar mijn uiteindelijke afstudeerrichting is Klinische Psychologie geworden. Hierna heb ik een postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog gevolgd. Inmiddels ben ik alweer vele jaren werkzaam binnen de (verslavings)psychiatrie. Enige jaren geleden kwam ik in contact met mijn oude liefde, gedrag van mensen in organisaties, en ben ik tevens gaan werken als arbeids- en organisatiepsycholoog. Schil over schil heb ik mijzelf omarmd en ben langzaam maar zeker gegroeid. In mijn beleving heb ik nu ‘the best of both worlds’ als werkgebied wat ik met enthousiasme vorm geef en uitdraag. Deze combinatie stelt mij in staat om ook in organisaties de mens als geheel te bezien waarmee ik de kleur van mijn hart beken. Dit vormt de kern van mijn werk bij Dagheraet. Ontwikkeling, innerlijke groei en authenticiteit zijn belangrijk voor mij. Gebaseerd op mijn ervaringen in het bedrijfsleven zijn trainingen vooral gebaseerd op het aanleren van vaardigheden en competenties. Naar mijn mening wordt hierbij de mens achter de medewerker, als teamlid of als leidinggevende verwaarloosd. Temperament, levenservaringen en overtuigingen van diezelfde mens bepalen voornamelijk het gedrag. Bij gedragsverandering wil ik ook daar aandacht aan besteden. Maar ook naar het luisteren naar de stem van je ziel. Je bewust worden van het voelen, horen en aanwijzingen volgen van de stem van je ziel.

Medewerkers op deze manier begeleiden in hun ontwikkeling en innerlijke groei in een snel veranderende werkomgeving is kenmerkend voor mij en mijn werk. Het gaat dus altijd om zijn en doen. Wie ben je en wat doe je.

In mijn dagelijkse leven als moeder, Trudi, echtgenote en vriendin geniet ik van mijn dierbaren en van het leven in al zijn facetten; sporten, humor, lezen, dansen, motorrijden, koken en gezellig samen eten.

Het was de stilte
van de korte dagen
waarin ik
op de tast verzamelde
schil over schil
mezelf omarmde
Leerde groeien.
Ik kom boven
nu de tijd
met zachte vingers
de aarde strijkt
beken met vurig hoofd
de kleur van mijn hart.
Anje Gnodde